Categorieën Klik hier voor ons assortiment

select

Nieuwsbrief

Android

Wat is android, en wat kan ik hiermee.

Android, is een besturingsprogramma voor op bijvoorbeeld een tablet,  smartphone en eventueel een autoradio. U kunt het vergelijken met bijvoorbeeld ios van apple, of windows van microsoft. De radio’s beschikken over android 3.0, oftewel honeycomb. Hier is speciaal voor gekozen, omdat deze versie speciaal gemaakt is voor een groter scherm. De radio, die u eventueel met android kunt nemen, zal minimaal over een 6 inch scherm beschikken.

Wat zijn de voordelen van android?

Het grootste voordeel van android, op een autoradio is dat het een vrij besturingssyteem is. Dit houd in, dat u zelf het een en ander kan aanpassen. U kunt er apps op downloaden uit de ‘play store’. Denk aan bijvoorbeeld navigatie, spelletjes, en nog veel meer. Ook kunt u bijvoorbeeld uw fotos bekijken in de gallerij.

Een ander voordeel, van de toestellen met android is het internet waar u van gebruik kunt maken. U kunt zowel met wifi, als met 3g verbinding zoeken. Er word standaard een wifi dongel (wifi ontvanger) meegeleverd, en deze zorgt ervoor dat u bijvoorbeeld voor uw huis verbinding kunt maken met het wifi netwerk (mits binnen bereik, wat afhankelijk is van uw internet verbinding). Ook zijn er gratis wifi hotspots, waar u kunt internetten. Denk hierbij aan de hotspots van de Mcdonalds. Wilt u gebruik maken van de 3g functie, dan dient u hiervoor een apparte 3g dongel aan te schaffen.

Hoe werkt android op een autoradio.

Android op een radio, werkt middels een zogenaamde ‘dual boot’ . dit houd in, dat het systeem met verschillende besturingssystemen kan opstarten. De auto radio, zal in eerste instantie starten met windows CE. Vanaf het moment dat u op het icoontje van de navigatie drukt, zal android opstarten, en kunt u hiervan ook gebruik maken.

Waarom zou ik een android toestel nemen?

De keuze tussen de besturingssystemen die u het beste vind, is uiteraard persoonlijk. Waar u in ieder geval op moet letten, is het volgende:

-          Ga ik gebruik maken van de vrije opties, die het besturingssyteem bied (downloaden van apps enz).

-          Gebruik ik internet in de auto.

-          Gebruikt u al android op bijvoorbeeld een smartphone of tablet.

Aan de hand van deze 3 stappen, kunt u beslissen of u wel of geen android wilt op uw toestel.

 


NAVAudio voordelen

Voor 16.00 besteld
Morgen in huis!

2 Showrooms
U bent welkom

InbouwService
Landelijk netwerk

Garantie
Directe omruilgarantie


Populaire merken